Криміналітет та антивакцинатори під виглядом громадських активістів пускають коріння на Тернопільщині

Дієве громадянське суспільство є невід’ємною складовою сучасної демократичної держави, бо забезпечує ефективніший контроль за органами влади. На жаль, в наш час сенс поняття «громадський діяч» постійно нівелюють особи, що намагаються вибірково використовувати такий статус як робочий інструмент для вирішення «необхідних питань».

Одним з найбільш одіозних псевдоактивістів є керівник ГО «Доста Україна» Павло Павлов, за яким тягнеться довгий шлейф кримінального минулого. За даними закарпатських Інтернет-ЗМІ, Павлов ще з 90-х років входив до місцевого ОЗУ, що займалось нелегальною міграцією. Після перекваліфікації в громадського активіста його спеціалізацією стали замовні акції протесту, бійки, видовищна колотнеча на кордоні, перекриття доріг, перешкоджання господарській діяльності, провокації проти потрібних людей чи структур. Не дивно, що закономірним наслідком відчуття Павловим вседозволеності стало вчинення злочину, від якого не врятував навіть статус громадського активіста.

За даними слідства, 5 грудня 2017 року близько 18:00 на ужгородській об'їзній в напрямку Мукачева Павлов на автомобілі з іноземною реєстрацією збив та залишив помирати 59-річного чоловіка. В той час як потерпілого ще можна було врятувати керівник «Дости» організовував підпал автомобіля щоб замести сліди злочину.

9 березня 2021 року Ужгородський міськрайонний суд оголосив вирок в кримінальній справі за звинуваченням щодо голови ГО "Доста Україна" Павла Павлова, в скоєнні смертельної ДТП та залишення в небезпеці збитої ним за кермом свого автомобіля особи. Згідно з рішенням, він мав бути негайно затриманий, але сказавши своє останнє слово, не дочекавшись оголошення вироку він покинув залу суду.

Пізніше, 12 березня 2021, Ужгородський відділ поліції ГУНП у Закарпатській області оголосив П. Павлова у розшук. Однак, 14 квітня, з нетиповою оперативністю суддя Закарпатського апеляційного суду Євген Животов скасував запобіжний захід П.Павлову, відпустивши останнього з-під варти фактично додому на період апеляційного оскарження основного вироку про визнання його винним.

За даними ЗМІ, серед інших «досягнень» Павлова та псевдоактивістів «Доста Україна» і крадіжки у великих розмірах, і побиття, і зґвалтування групою осіб та у неприродній спосіб і навіть убивства. (http://moskal.in.ua/?p=43002).

Невдовзі після того як апеляційний суд відпустив Павлова з-під варти він вирушив в турне Україною для створення мережі осередків «Дости» в інших областях. Головна вимога до новозалучених членів – вміння знімати скандальні «відосики» на замовну тематику та відсутність елементарної людської моралі. Не дивно, що з «Достою» почали співпрацювати такі одіозні блогери-антивакцинатори з ганебним політичним минулим як Остап Стахів та Олександр Надьожа.

Для наведення контактів серед подібних псевдоактивістів Павлов і компанія влітку цього року відвідали й Тернопільську область, де їх вибір впав на бучацького містечкового блогера і «торговця споднім» Романа Довбенка. Задача в новопосвячених діячів «Дости» стоїть резонансна – взяти під контроль місцевих правоохоронців і підприємців, щоб мати змогу впливати на їх роботу в інтересах псевдоактивістів. Тих, хто не захоче дружити з підлеглими Павлова, чекатимуть підстави і провокації з неодмінними «відосиками». Для простих же людей встановлення «Достою» кримінальної криші в регіонах повинно виглядати як боротьба з незаконними бізнесами, корумпованими чиновниками та правоохоронцями. Звісно така «боротьба» має абсолютно вибірковий характер і миттєво припиняється при належній фінансовій мотивації з боку жертв. Не зрозуміло лише для чого самому Довбенку остаточно хоронити залишки власної репутації співпрацею з відвертим криміналітетом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

У Тернополі постане пам'ятник Михайлу Головку

"Збитий льотчик" Михайло Головко

... Лисий продовжує борзіти...